Drama ‘Sjedinjene države ljubavi’ prikazuje se u kinima.

Početak je devedesetih godina, poljsko se društvo pokušava redefinirati te se traži nešto novo. Redatelj Tomasz Wasilewski prikazuje život četiri žene u malom provincijskom gradu. Agati se potajno sviđa svećenik. Iza je učiteljica koja je u dugogodišnjoj vezi s oženjenim liječnikom. Profesorica ruskog jezika Renata želi blizak odnos s mladom susjedom Marzenom koja predaje sport i ples, dok Marzena sanja o svijetskoj manekenskoj karijeri…

Glavne uloge tumače: Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak, Marta Nieradkiewicz.

Redatelj filma United States of Love (Zjednoczone stany milosci) koji je na 66. Berlinskom filmskom festivalu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji secenarij je Tomasz Wasilewski.

O redatelju:

Rođen 1980. godine u Torunu, Poljska, Tomasz Wasilewski je redatelj i scenarist. Diplomac Državne škole filma u Łódźu, bio je pomoćni redatelj Małgorzati Szumowskoj u brojnim kazalištima, pisao je scenarije za poljsku televiziju te je režirao dva dugometražna filma. Njegov film Płynące Wieżowce (Floating Skyscrapers) osvojio je brojne nagrade, uključujući i onu za najbolji film u kategoriji East of the West u Karlovym Varyma.

Komentiraj