VIDEO: Dogodine dulja skijaška staza u centru Zagreba

Skijaška staza u centru Zagreba još je jedan projekt koji je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić isfinancirao javnim novcem.

Staza u Bakačevoj poslužila je kao glavna pozornica za utrku legendi i ždrijeb startnih brojeva za posljednju utrku Ivice Kostelića na njegovom brdu. Deset dana kasnije stazu napravljenu od snijega koji je dovezen kamionima prekrio je onaj pravi.

Danas će ga gradske službe ukloniti iz središta grada.

Gradonačelnik Milan Bandić danas je otkrio što će s njim napraviti, pa najavio projekt za sljedeću godinu.

“Mislim da to treba pitati sugrađane. Da nisam znao čitati puls ljudi, to ne bi napravili. Ogromna većina ljudi u Zagrebu je za to i to je najvažnije. Ljudsko srce nikada nije zadovoljno, ne možete zadovoljiti sve. A najzadovoljniji su oni koji imaju kikiće, ili tate, mame, dede i bake. Prvi put se u podnožju katedrale skijaju, a to je velika stvar. I da su ovdje mali Filip Zubčić i Ivica, i da klinci osjete čar snijega ovdje na Bakačevoj, padini od statue Majke Marije do Manduševca. A ovo ide večeras od 19 sati do 21 će se otpeljati sve na Cmrok gdje ćemo peglati sanjkalište naredna dva mjeseca, istočnu i zapadnu padinu. Top je gore, voda je gore. Čim zahladi, ponovo ćemo to delat. A ovih 500-600 kubika večeras ide, da ne propadne, tepisoni će ovi ispod biti složeni u Čistoći, a snijeg ide na Cmrok. Da ne moramo delati novi snijeg, da ne trošimo vodu i struju”, rekao je Bandić.

Također, Bandić je za sljedeću godinu najavio postavljanje puno dulje skijaške stazu u centru grada.

Komentiraj