VIDEO: Dobrović: Zakon o obnovi pogoduje klijentelizmu, a mišljenje struke smatraju opstrukcijom

Saborski zastupnik Mosta Slaven Dobrović aktualizirao je temu oko modernizacije sustava grijanja za građane u centru Zagreba, a za Nacional.hr je napomenuo kako je po mišljenju mnogih stručnjaka sada pravi period za modernizaciju sustava opskrbe energijom i izradu infrastrukture u centru grada kako bi se građani mogli priključiti u sustav toplane. Također je iznio svoje kritike na račun Zakona o obnovi.

Dimnjaci nisu više potrebni u centru Zagreba

“Svjedoci smo kako su zbog nedavnog potresa stradali mnogi dimnjaci u centru Zagreba i mišljenja smo da je sada pravi trenutak da se oni u potpunosti uklone, jer nisu više potrebni. Sada je pravi trenutak da se pređe na čišći i jeftiniji način opskrbe energijom za stanovnike centra, a to se može postići izgradnjom infrastrukture za priključenje na toplanu”, kazao je.

Građani u centru izloženi novim troškovima, a investicija može biti promašena poput razdjelnika

“Građani su suočeni s ‘loptanjem’ između plinare i dimnjačara. Plinara im je isključila plin i daje uputu građanima da prvo trebaju sanirati dimnjake koji nakon sanacije zahtijevaju nove kondenzacijske bojlere. To sve dovodi do dodatnih troškova za građane koji iznose do 30-ak tisuća kuna po stanu, a može im se dogoditi da za nekoliko godina će ponovno trebati mijenjati sustav energije i zato upozoravamo da se odmah pređe na dugoročnije riješenje za građane”, upozorava Dobrović.

Zakon o obnovi načinjen po principu klijentelizma

“Nažalost smo svjedoci da je korupcija prisutna jer su jako loši znaci kada se prijedlog struke shvaća kao opstrukcija. Važne odredbe se kuju u interesu klijentelizma s kojim je naše društvo nažalost isprepleteno. Zato nam trebaju ljudi koji se mogu oduprijeti korupciji i klijentelizmu jer jedino tako može Hrvatska ići naprijed”, naglasio je Dobrović.

 

Cijeli video pogledajte u nastavku:

Dobrović: Ne smije nam se ponoviti slučaj razdjeljnici, građane treba priključiti na toplane.

Posted by Nacional News Magazin on Tuesday, April 28, 2020

Komentiraj