VIDEO: Deep Purple, Steve Miller i N.W.A. primljeni u Rock and Roll Hall of Fame

facebook.com

Članovi hip hop skupine N.W.A., pioniri američkog gangsta rapa, izjavili su da njihov uspjeh može biti pouka za mlade, u petak u New Yorku na svečanosti ulaska u Kuću slavnih rock and rolla u koju su primljeni zajedno s blueserom Steveom Millerom i legendarnom britanskom hard rock skupinom Deep Purple.

Odlukom iz prosinca 2015. godine raperi te skupine koja dolazi iz Comptona, problematičnog predgrađa Los Angelesa, primljeni su u Kuću slavnih uz Millera i Deep Purple, te rock skupine Cheap Trick i Chicago. Dobitnici su primljeni u Kuću slavnih na svečanosti u New Yorku. Taj panteon rocka sa sjedištem u Clevelandu u Ohiju, bira umjetnike glasovanjem osamstotinjak uglednih glazbenika.

Svečanost se pretvorila u rijetko okupljanje skupine N.W.A koja se raspala nakon izlaska njezina zadnjeg albuma  1991. godine.

Dr. Dre, član skupine od početka, u društvu s Ice Cubeom, istaknuo je da je “ovo primjer svim mladima koji odrastaju na mjestima poput Comptona da je sve moguće”.

Steve Miller se pak u istoj prigodi požalio novinarima da mu Kuća slavnih rock and rolla želi “ukrasti” pravo korištenja snimka i da je tražila da svaka osoba u njegovoj pratnji, osim supruge, plati 10 000 dolara za ulaznicu.

“Čitav se postupak mora iz temelja promijeniti”, upozorio je Miller, dodajući da treba “poštovati umjetnike kojima se navodno odaje priznanje”.

 

Komentiraj