Predsjednik UFC-a Dana White obratio se javnosti nakon incidenta kojeg je izazvao irski vorac Conor McGregor u Barclays Areni u New Yorku.

White je poručio kako je ovo ‘najodvratnija stvar koja se dogodila u povijesti ove organizacije’. “Conor i oko 20 drugih ljudi pušteno je u dvoranu od strane “Mac Life” ekipe, koja je bila akreditirana za ovaj event. Otvorili su im vrata, a oni su uletjeli u zgradu i zaletjeli se prema parkiralištu gdje su se borci ukrcavali u vozila. Počeli su napadi vozila, bacali su kante za smeće i stolice te su uzrokovali posjekotinu Michaela Chiese. Porezao je lice na više mjesta i ne izgleda dobro. Rose Namajunas bila je gotovo pogođena i ona je trenutno vrlo uznemirena, odnosno u blagom je šoku. Jednom od naših zaposlenika slomili su zglob. Ovo je najodvratnija stvar koja se dogodila u povijesti naše organizacije. Ovi svi borci trebali su mir, u situaciji su kada skidaju kilograme, a onda se pojavila hrpa od 20 propalica koja je napravila to što je napravila”, rekao je White.

Dodao je da su nakon incidenta odnosi s McGregorom na ‘jako niskim granama’. “Nakon ovako nečega, nakon ovakve odluke, više ništa neće biti isto. On je imao sukob s Khabibom, radi onoga što se dogodilo između Khabiba i Artema Lobova, no ne možeš doći u dvoranu i napasti autobuse u kojima se nalaze borci koji za dva dana trebaju nastupiti. Najgore je što su u tim autobusima bile žene, a oni su bacali stvari kroz prozore, bez razmišljanja koga će pogoditi i koga će ozlijediti. Jednostavno smo svi zgroženi s ovim što se dogodilo. Mi za dva dana imamo event, moramo se regrupirati i fokusirati se na to da osiguramo našim borcima mir i uvjete koji su im potrebni. Ali, svakako ćemo pravno goniti McGregora nakon ovoga što je učinio”, poručio je White.

Kazao je i da trenutno s MvGregorom ne želi imati nikakvog posla. “Želite li vi imati posla s njim, želite li raditi s njim intervjue i kupovati prijenose njegovih borbi? Mislim da to nitko ne želi i da su svi zgroženi time što je učinio. Ako mu Khabib nije drag, neka se bori protiv njega, neka to odradi legalno. Imamo event u subotu, mogli smo im dogovoriti borbu čim ova završi, mogli smo napraviti što god on želi. Mogli smo napraviti sve što pravila ovog sporta dozvoljavaju, a on je odabrao povesti 30 prijatelja i napraviti ovo što je napravio. Mislim kako više nitko neće biti fan Conora McGregora nakon ovoga. Ne znam je li on na nekim drogama ili što je problem, ali šokiran sam. Govorimo o čovjeku koji kod kuće ima bebu. Tako se ponaša, a kod kuće ima malog sina. On će sada imati velikih problema, mi nismo jedini koji će ga tužiti i sigurno će se naći u velikim problemima. Ovo što se danas dogodilo je kriminal!”, zaključio je White.

Komentiraj