facebook.com

VIDEO: Dajte potporu Međunarodnom prosvjedu za zatvaranje svih klaonica

Neovisan međumrežni list ‘Oslobođenje životinja’ poziva sve na treći Međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica (International March to close all slaughterhouses).

Jednodnevni događaj usmjeren na ukinuće “životinjskog holokausta i ropstva na sve tri razine” te promociju veganstva, održat će se u subotu (26. svibnja) na Trg Josipa Jurja Strossmayera (Grad Zagreb).

Cilj ovog prosvjeda je osvijestiti građane “nepotrebnom svakodnevnom stradavanju  milijuna životinja, ukazati na iznimnu okrutnost i na osobito štetne zdravstvene i ekološke posljedice rastuće industrijske proizvodnje i konzumacije mesnih i mliječnih proizvoda”.

Zagrebački prosvjed za zatvaranje svih klaonica pridružuje se međunarodnim marševima za zatvaranje svih klaonica, koji su započeli 2007. godine prosvjedom u Parizu te se od tada svake godine održavaju na svim kontinentima s podrškom koja je sve brojnija.

Pokrenuta je i indiegogo kampanja za prikupljanje novaca kako bi se pokrili troškovi organizacije ovog događaja.

Program Međunarodnog prosvjeda za zatvaranje svih klaonica:

11:00 Okupljanje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera

11:30 Oblikovanje prosvjedne kolone i pokret prema Trgu bana Jelačića, zatim Ilicom i Frankopanskom do HNK, pa Masarykovom i Preradovićevom do Cvjetnog trga, pa Bogovićevom, Gajevom i Teslinom do Zrinjevca i natrag do Strossmayerovog trga

12:30 Tri ili četir govornika koji će se kratko obratiti prosvjednicima

13:00 Koncert grupe ‘Žen’

14:00 Koncert Darka Rundeka

Komentiraj