058

VIDEO: Country laganica za bezbrižnu vožnju van glavne ceste

Na prvo slušanje ćete pomisliti da bend ‘058’ dolazi s američkog juga. No, oni su nastali i žive na hrvatskom jugu i pravi su primjer da se odlična country glazba može stvarati i izvan granica SAD-a.
Grupa je izdala singl i video spot “Put bez povratka”, a slušatelje pozivaju na glazbeno putovanje, skretanje s glavne ceste i vožnju ispod brzinskog ograničenja. Pjesma je nastala prije pet godina, “tražila je svoj pravi okvir” i konačno ga pronašla uz ugodan baršunasti vokal Jelene Rade i osjećaj bezbrižnosti već na prvo slušanje. Splitski bend ‘058’ imao je izlete i u druge glazbene žanrove (singl “Rulet”), no sad se vraćaju onome što najviše vole – countryju.
“Put bez povratka” prati videospot bez kolorita u režiji Roberta Žegarca. Spot je sniman u splitskom klubu Cirkus, a crno-bijela slika ostavlja slušateljima da sami dodaju boje glazbi koju stvara grupa ‘058’. Ovu country laganicu potpisuje autorski dvojac Branko Mamut (glazba) i Mara Jurčević (tekst), dok je za aranžman zaslužan Ivan Cinotti.

Komentiraj