VIDEO: COOL GHOULS Kalifornijski band iz San Francisca u petak u Močvari

Agilni koncertni promotor čudnovatih grupa i divlji, tigrasti bubnjar Vjeran Drumsonic Pavlinić i njegova agencija Beat City ne čekaju da prve jesenske kiše i savske magle obaviju grad da bi započeli zagrebačku koncertnu sezonu.

Iako se program zove “Kalifornijska jesen u Beat Cityju’’, u još vrućoj i ljetnoj Močvari 1. rujna ugostit će bend Cool Ghouls iz San Francisca.

Članovi su bend nazvali po jednoj šali s pozornice Georgea Clintona iz Funkadelic faze, kad bi on izašao iz velikog ”mother shipa” i obratio se publici: “Hey, all you cool ghouls.” Međutim, četvorica mladića oslanjaju se na West Coast zvuk 60-ih i bendove kao što su The Byrds, The Seeds, The Troggs i Grateful Dead. Ali tko im to može zamjeriti jer je ta muzika i nastala u njihovu gradu, a i sami su otkrili da su ih tate i mame u djetinjstvu šopali tim sanjivo-košmarnim LSD melodijama.

Međutim, oni su dovoljno zbunjeni i ošamućeni suvremenošću da ne upadnu u zamku epigonstva i završe na sudu zbog plagijata. Njihova mladalačka garažna psihodelija nastala iz korijena rodne kalifornijske grude čuje se i na trećem albumu ‘’Animal Races’’ koji su objavili sredinom kolovoza (a i kad bi drugo nego tada), a predstavit će ga na ovoj njihovoj prvoj europskoj turneji, na samom početku ovog rujnog rujna.

Najava koncerta u Močvari
Najava koncerta u Močvari

Kao predgrupa Cool Ghoulsu s akustičnom gitarom u ruci nastupit će novi brk zagrebačke kantautorske scene Krunoslav Nemčić Racoon. Taj svježi songwriter prije početka samostalne karijere svirao je sa šefom Beat Cityja u ugašenoj grupi Tanz Mahal, ali tu nije riječ o sukobu interesa i nepotizmu na pozornici Močvare jer Racoon zbog dobrih pjesama zaslužuje da ga se vidi i čuje.

Ekskluzivno smo saznali da će ga na jednoj-dvije pjesme podržati Marko iz senzacionalno-ekstatičnog benda Marko&Darko. Marko će svirati električni diddley bow, ručno izrađen od drvene daske njegova djeda stare pola stoljeća.

Komentiraj