VIDEO: BURIĆ NAJAVIO JADRANSKI DERBI “Volio bih da ne primimo pogodak, Rijeka je tradicionalno neugodna”

Ivo Cagalj/PIXSELL

Trener Hajduka Damir Burić održao je konferenciju za novinare uoči sutrašnje utakmice protiv Rijeke na Poljudu. Burić ističe kako su njegovi nogometaši zadovoljni nakon pobjede nad Lokomotivom, koja im je dala određeno samopouzdanje za ustrašnju utakmicu.

Naglašava kako je svjestan da je pred njima težak zadatak, ali želja za dobrom igrom je velika, pogotovo pred domaćim navijačima. “Imamo neke probleme, nadam se da ćemo imati barem 16 igrača za Rijeku. Volio bih da se dobra igra nastavi, Rijeka je protivnik s kvalitetom , uvjeren sam da će biti teška i neizvjesna utakmica”, rekao je Burić.

Burić Rijeku opisuje kao ‘tradicionalno neugodnu’, sa dobrom defanzivnom igrom. “S Tomasovom i Bezjakom imaju trkačku moć i brzinu u transformaciji. Još im je Gavranović donio dodir kreativnosti, nadam se da im nećemo dati puno prostora”, rekao je Burić istaknuvši kako Hajdukovi nogometaši moraju biti koncentrirani svih 90 minuta.

Posljednja pobjeda Hajduka u Jadranskim derbijima dogodila se prije čak četiri godine. Stanje s napadačem Franckom Ohandzom znati će se nakon današnjeg treninga, a Burić dodaje kako s njim treba biti oprezan, i ne žuriti.

Hajduk nije primio pogodak u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica. “Bio bi dobar znak da protiv jake i kvalitetne momčadi ne primiš gol, znači da si sproveo zadatke koje si postavio”, kaže Burić.

Hajdukov trener sutra neće moći računati na Juranovića (žuti kartoni), Vlašića, Bencuna, Nižića, Veleza, Pejića i Arteagu (ozljede). U kadar se vratio Maloku.

Komentiraj