Marko Lukunic/PIXSELL

VIDEO: Brze maske od naranče i limuna za masnu kožu

Proučite ove savjete za brzi, prirodni tretman vaše umorne kože. Maske od banane, naranče i limuna brzo su te jednostavno riješenje za čišćenje i hranjenje kože lica, piše alfa-portal.com.

Ove maske od voća preporučljive su za masnu kožu i imaju djelovanje koje će vas pratiti nekoliko dana nakon tretmana. Potrebu za make-upom uopće nećete imati.

Banane

Zgnječite zrelu bananu, dodajte malo meda i sok od nekog agruma (limun, naranča, grejp). Nanesite ovu masku na lice i vrat. Nakon što se ‘packung’ osuši, isperite toplom vodom. Vaša koža bit će glatka, mladenačka i svježa.

Naranče

Lice možete masirati sokom i korom od naranče. Naranča je bogata vitaminom C koji je djelotvoran protiv starenja kože, obnavlja stanice i daje vam ljepšu kožu. Agrumi imaju kiseline koje izvlače ulja iz lojnih žlijezda, smanjuju crvenilo i odstranjuju odumrle stanice.

Limun

Limun je temeljni sastojak većina maski za lice. Limunov sok čisti kožu, uklanja mrtve stanice kože i smanjuje izlučivanje loja. Pomiješajte sok od limuna i med. Nanesite ovu zdravu domaću masku na lice te potom isperite.

Komentiraj