VIDEO: BOLT SLAVIO NA 100M U LONDONU “I dalje sam broj jedan”

Na atletskom mitingu Dijamantne lige u Londonu najbrži čovjek na svijetu Jamajčanin Usain Bolt pobijedio je u utrci na 100 metara sa rezultatom 9.87 sekundi. Drugi je bio Amerikanac Michael Rodgers (9.90), dok je treće mjesto osvojio Kemar Bailey-Cole iz Jamajke (9.92).

Upitan je li mu ova pobjeda pokazala kako je i dalje svjetski broj jedan, 28-godišnji Jamajčanin odgovorio je: “Nikada nisam ni bio broj dva. Ja sam još uvijek broj jedan. To ću i biti sve dok ne odem u mirovinu. Takav je plan.”

Boltovih 9.87 je šesti rezultat sezone na 100 metara. Na vrhu liste najbržih u sezoni je Justin Gatlin, Amerikanac koji je dva puta suspendiran zbog dopinga, a ove je sezoe trčao 9.74 sekunde.

Bolt će na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, koje počinje 22. kolovoza, braniti zlato na 100 i 200 metara. Vratit će se tako na mjesto gdje je 2008. godine osvojio prvi tri olimpijskih zlatnih medalja (na 100, 200 i štafeti 4×100 metara). Jamajčanin je osvojio sve naslove na 100 i 200 metara u proteklih sedam godina, s izuzetkom utke na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2011. godine, kada je diskvalificiran zbog pogrešnog starta.

Ovaj period dominacije je rekordni u atletskoj povijesti, a unatoč tome što je šest tjedana pauzirao zbog ozljede zdjelice, Boltu se ponovno može predvidjeti zlato. Na pitanje koliko brzo misli da može trčati u Pekingu, Bolt odgovara: “Sve je moguće. Mislio sam i da ću večeras otrčati brže, ali loše sam startao. Nisam ciljao neko određeno vrijeme, ali znam da sam mogao ići i brže da sam bolje startao”.

Komentiraj