Le Dîner en Blanc Auckland photo IMG

VIDEO: Bliži se datum premijernog hrvatskog izdanja večere Le Diner en Blanc

Internacionalna gurmanska senzacija, najelegantnija večera u bijelom, događaj koji smo s nestrpljenjem iščekivali prošlog proljeća, napokon, uskoro otvara svoja vrata prvim gostima u Gradu Zagrebu.

Le Dîner en Blanc svoje će premijerno izdanje imati na tajnoj zagrebačkoj lokaciji (14.09.), a elegantna ‘bijela bajka’ na najljepši će način najaviti jesen i povratak života na zagrebačke ulice, nakon opuštajućih ljetnih odmora.

Prijave za nezaboravnu večer ponovno su otvorene pa se tako svi zainteresirani od danas imaju ponovno priliku registrirati na službenoj stranici Le Dîner en Blanc (https://zagreb.dinerenblanc.com/register) i dobiti pozivnicu za tajno druženje na večeri u bijelom koja već tri desetljeća očarava cijeli svijet.

Iako je održavanje najelegantnijeg piknika na svijetu bilo predviđeno za proljeće, zbog loših vremenskih uvjeta datum održavanja odgođen je za rujan. Zagrepčani i posjetitelji Grada Zagreba na jedinstven će način otkriti i slaviti vrijednosti koje Le Diner en Blanc promiče – prijateljstvo, eleganciju, jednakost, druženje, galantnost i tajnovitost, a pritom uživajući u okusima najboljih hrvatskih chefova te vrhunskom zabavnom programu i vatrometu pod zvjezdanim zagrebačkim nebom.

Podsjećamo, Le Dîner en Blanc prvi se put održao u Parizu 1988. godine kad je François Pasquier, vraćajući se s dugog puta u inozemstvo, dobio ideju da okupi svoje prijatelje na pikniku. Kako je broj uzvanika bio veći nego što je on očekivao, odlučio je održati večeru na javnom mjestu te je zamolio sve koji dolaze da se odjenu od glave do pete u bijelo kako bi lakše prepoznali jedni druge. Gotovo trideset godina kasnije, broj Parižana koji sudjeluju je veći od deset tisuća. Prvi Le Dîner en Blanc koji se održao izvan Pariza je onaj u Montrealu 2009. godine te u New Yorku dvije godine nakon toga. Nakon velikog uspjeha u New Yorku osnovana je organizacija Le Dîner en Blanc International kako bi ovu parišku tradiciju pokrenuli i u ostalim velikim gradovima. Le Dîner en Blanc danas se održava u više od sedamdeset gradova diljem svijeta uključujući London, Sydney, Tokio, Mexico City, Toronto i Los Angeles, s više od sto tisuća posjetitelja godišnje.

Za ovu večeru postoji nekoliko pravila kojih se trebate pridržavati. Najvažnije je ono modno koje nalaže da odjevne kombinacije budu isključivo bijele boje. Kreativnost i originalnost su dobrodošle, a jedine prihvaćene boje su srebrna i zlatna za modne dodatke.

Osim stola, dvije bijele stolice te bijelog stolnjaka, sa sobom morate ponijeti i košaru za piknik s hranom te čašama i bijelim posuđem. Važno je napomenuti kako su Tshirt majice, topići, sportske cipele i japanke strogo zabranjeni, baš kao i šilter kape, kratke hlače i bermude.

Organizirani autobusi će u unaprijed određeno vrijeme obilaziti dogovorena stajališta u gradu i prevoziti vas i vaše stvari do tajne lokacije gdje će se piknik održati, a za povratak će se pobrinuti taksiji koji će čekati na improviziranom stajalištu kod lokacije.

Dalnje informacije o ponudi i pravilima nalaze se na službenoj internetskoj stranici zagreb.dinerenblanc.com, Facebook stranici DinerEnBlanc.Zagreb te na Instagram profilu dinerenblanczagreb, uz hashtagove #dinerenblanc #dinerenblanczagreb #debzagreb2017 #debzagreb.

Komentiraj