VIDEO: BIZARNO: UEFA pokrenula istragu protiv Cityja zbog zviždanja – himni Lige prvaka

UEFA je u četvrtak otvorila disciplinski postupak protiv Manchester Cityja nakon što su navijači na njihovom stadionu uoči početka utakmice trećeg kola Lige prvaka protiv Seville zviždali – himni Lige prvaka.

Najvjerojatniji ishod ovog postupka biti će upozorenje ili novčana kazna ‘Građanima’. Ipak, oduzimanje bodova čini se vrlo malo vjerojatnim. Ovo je i prvi put, prenose mediji, da se prema himni Lige prvaka odnosi kao prema nacionalnoj himni. A istu stvar navijači Cityja napravili su i prije dvije godine kada je UEFA sankcionirala City zbog financijskog Fair playa.

Odnosi Cityja i UEFA-e nisu nešto bajni. Europsko nogometno tijelo kaznilo je City zbog kršenja financijskog Fair playa 2013. godine, da bi ove godine tu kaznu ublažili. Dio njihovih sankcija uključuje i roster od samo 21 igrača Cityja za Ligu prvaka, umjesto uobičajenih 25. Također, moraju platiti i novčanu kaznu od 50 milijuna funti. Ipak, ova posljednja sankcija UEFA-e čini se potpuno bizarna ako u obzir uzmemo u kakvom se stanju i sami nalaze.

Komentiraj