facebook.com

VIDEO: Keira Knightley priča o biografskoj drami ‘Colette’ 

Biografska drama ‘Colette’ prikazuje se u kinima. Pogledajte različite intervjue s Washom Westmorelandom, redateljem biografske drame ‘Colette’

Nakon što se udala za uspješnog Parižanina poznatog pod imenom “Willy“ (Dominic West), Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) napušta svoj dom u kojem je provela djetinjstvo kako bi živjela u Parizu, mjesto gdje se spajaju intelekt i umjetnički glamur. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane, a koji će se izdavati pod njegovim imenom. Ona uskoro započne pisati polu-autobiografski roman o odvažnoj i besramnoj djevojci sa sela imena Claudine.

Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Colette i Willy postaju glavna atrakcija u Parizu, a njihove zajedničke avanture inspiriraju nove romane s likom Claudine. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom svojih knjiga, bitku koja prkosi ulogama spolova tog vremena i koja će ju u konačnici natjerati da pobjedi društvene ograničenosti te izvrši revoluciju u svijetu književnosti, mode i seksualnog izražaja.

Redatelj ostvarenja je Wash Westmoreland, poznat po filmovima ‘Još uvijek Alice’ i ‘Carol’.

Scenarij su napisali Wash Westmoreland, Richard Glatzer i Rebecca Lenkiewicz.

Glavne uloge tumače: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson, Fiona Shaw…

Komentiraj