VIDEO: BIJELI CIRKUS Hirscher nikad bolji, Shiffrin ne razmišlja o rekordima, Zubčić vrhunski skija, Kostelić mozga

Nacional

Za dva tjedna počinje nova skijaška sezona u Svjetskome kupu. Tradicionalno će je otvoriti skijašice veleslalomskom utrkom u Söldenu u subotu 28. listopada. Dan poslije vozi se muški veleslalom.

Zasigurno će i u ovoj olimpijskoj sezoni glavnu riječ voditi najbolji skijaši današnjice, Amerikanka Mikaela Shiffrin i Austrijanac Marcel Hirscher.

U dobroj sam formi, osobno mislim u najboljoj formi dosad, rekao je Hirscher.

Nadam se dobrim rezultatima. Osjećam veliki pritisak kad se govori o rekordima, a ja o njima uopće ne razmišljam, istaknula je Shiffrin.

Što će ove sezone i hoće li nastupati Ivica Kostelić za sada se još pouzdano ne zna, no hrvatska reprezentacija ima nekoliko vrlo perspektivnih skijašica i skijaša, a najviše ponovno očekujemo od vrlo dobrog veleslalomaša Filipa Zubčića.

Pripreme su skoro pa gotove. Mislim da sam spreman, dobro se osjećam, skijanje je isto na vrhunskom nivou, tako da zasad sve ide dobro
, rekao je Zubčić.

Sljemenske utrke Svjetskoga kupa bit će održane 3. i 4. siječnja iduće godine, ako ćemo ove sezone imati sreće sa snijegom, a Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji sredinom veljače ako će to sigurnosna situacija u tom dijelu svijeta dopustiti, javlja HRT (VIDEO).

Komentiraj