facebook.com

VIDEO: Besplatna projekcija prvog hrvatskog “superherojskog” filma

Besplatna projekcija prvog hrvatskog “superherojskog” filma – Lavanderman – će se održati u nedjelju 7. listopada u Vintage Industrialu u 20 sati.

Film prati dogodovštine hvarskog superheroja Borisa Bunčuge (Damir Markovina) i sumnjičave novinarke (Anja Alavanja) koja je stigla na otok u potrazi za pravom istinom o njegovim nadnaravnim sposobnostima. Scenarij se oslanja na istoimeni strip autora Tonija Favera i crtača Vanče Rebca. Film je nastao na temelju entuzijazma, bez ikakvog budžeta, u produkciji scenarista Tonija Favera, redatelja Zvonimira Rumboldta i direktora fotografije Tomislava Krnića.

Glavne likove tumače Damir Markovina i Anja Alavanja, a u epizodnim ulogama pojavljuju se i brojna poznata lica: Marijan Ban, Boris Banović, Davor Gobac, Dražen Lalić, Vinko Brešan, Krešimir Mišak, Rafo, Tanja Tušek, Frano Lasić, Marijana Batinić i Petra Nižetić, TBF-ovci i kao specijalni gost Zoran Prodanović – Prlja, pjevač grupe Let 3.

Film je sniman u Jelsi, Pitvama, Velom Grablju, Starome Gradu, Vrisniku i Poljicama na otoku Hvaru te Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Komentiraj