VIDEO: ARIZONA Najmanje devet osoba utopilo se u riječnoj bujici

Najmanje devet osoba utopilo se u rijeci u američkoj saveznoj državi Arizoni. Grupu plivača savladala je velika bujica koja je posljedica obilnih kišnih padalina u tom sušom pogođenom području, objavila je lokalna policija.

Lokalne vlasti tragaju za preostalim nestalima nakon nesreće u subotu poslijepodne na rijeci Verde u blizini gradića Payson, 145 kilometara udaljenog od glavnog grada Phoenixa, stoji u izjavi ureda šerifa okruga Gila, koji nije dao detaljnije podatke o poginulima i nestalima.

Među stradalima nalazi se najmanje dvoje djece, a helikopteri još tragaju za 13-godišnjim dječakom, objavili su lokalni mediji. Službe su izjavile da bi bilo ‘pravo čudo’ kada bi ga pronašli, a imaju za pretražiti još oko 9 kilometara rijeke. Stradala su djeca od 2 do 16 godina života.

Šerif J. Adam Sheperd izjavio je da je u tijeku operacija traganja i spašavanja te da su u nju uključeni i helikopter ministarstva za javnu sigurnost države Arizona, kao i članovi lokalnog vatrogasnog društva te zaposlenici državne agencije za šume.

Meteorološka služba u Phoenixu oglasila je opasnost od poplava i bujica za većinu Arizone do ponedjeljka navečer, dok se oko sredine idućeg tjedna očekuju nova olujna nevremena.

“Čekali smo da prestane, ali odjednom je bujica vode krenula prema nama. Nosila je drveće… Napokon je došao helikopter i spasio nekoliko ljudi. Voda nam je narasla do struka u samo nekoliko sekundi, mislim da je narasla do 2 metra. Bilo je kao u filmu, bilo je jednostavno ludo gledati sve te ljude koji trebaju pomoć”, izjavila je svjedokinja za AP.

Komentiraj