facebook.com

VIDEO: Aretha Franklin i njena verzija božićne pjesme ‘Tiha noć’

Poslušajmo Arethu Franklin i njenu verziju božićne pjesme ‘Tiha noć’.

Izdavačka kuća Rhino prisjeća se legendarne pjevačice te nastavlja objavljivati njene pjesme. Već u studenom izdan je blagdanski album ‘This Christmas’, a uskoro izlazi  izdanje ‘Atlantic Records 1960’s Collection’ koji uključuje pet njenih albuma i LP s posebnim sadržajima vezanim uz glazbeni rad Arethe Franklin.

“Bila sam uzbuđena kad me je Aretha nazvala i pozvala da produciram njen dugoočekivani božićni album. Njen prekrasan duh se može osjetiti u cijelom izdanju, a novi miks za ‘Tihu noć’ pokazuje kakva je ona bila neusporediva snaga”, rekla je producentica Tena Clark.

“Kraljica soula” i prva žena u Kući slavnih rock’n rolla poznata po brojnim hitovima (Respect, I Say a Little Prayer,Chain of Fools, Think, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman…)  oboljela je od raka 2010. godine. Posljednji put je nastupila u studenom prošle godine za fondaciju Eltona Johna u borbi protiv AIDS-a, pokopana je u kolovozu ove godine.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Franklin je osvojila 18 Grammyia, uključujući jedan za životno postignuće. Godine 2005. predsjednik George W. Bush odlikovao ju je Predsjedničkom medaljom slobode, najvišom američkom civilnom nagradom.

Komentiraj