Bojan Zibar

VIDEO: AQUAMAN Spektakularna projekcija i najava filma na zagrebačkim fontanama

Svjetlosnom projekcijom DC superheroja  i vizualom na zagrebačkim fontanama spektakularno je najavljena premijera filma ‘Aquaman’.

U susret premijeri filma danas u četvrtak 13. prosinca, od 17 do 24 sata, će se ispred zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice prikazivati projekcija DC superheroja iz morskih dubina kojeg tumači globalno populani Jason Momoa.

Film je samo u NR Kini, u prvih par dana prikazivanja, utržio nevjerojatnih 93 milijuna dolara. ‘Aquaman’ u SAD-u ima premijeru 21. prosinca, čak tjedan dana poslije njegove premijere u Hrvatskoj.

Radnja filma prati polu-čovjeka, polu-heroja Arthura Curryja, kojem je majka kraljica Atlanna (Nicole Kidman) ostavila prijestolje podvodnog kraljevstva Atlantide. Međutim, Aquamanov polubrat Orm, koji je duboko razočaran činjenicom da prijestolje nije njegovo, kreće u osvajanje trona i rat protiv Aquamana.

Uz Jasona Momou i Nicole Kidman, u filmu se pojavljuju Patrick Wilsonkao (Aquamanov polubrat), Amber Heardkao (princeza Mera), Willem Dafoe (Vulko) i Temuera Morrisonkao (Aquamanov otac). Redatelj James Wanuvodi je predstavio spektakularan podvodni svijet s izuzetnim specijalnim efektima te se već sad nagađa da će biti nominiran za nagradu Oscar u toj kategoriji.

Komentiraj