VIDEO: ALEKSIĆ o skandalu u ZABI: “Cijela struktura koja sada radi u HNB mora otići”   

Kako je moguće da Hrvatska narodna banka pokrene istragu zbog pranja novca u Zagrebačkoj banci tek nakon upozorenja SAD-a i Italije,  govori za Nacional. hr saborski zastupnik stranke Snaga Goran Aleksić. Nacional je prvi od hrvatskih medija pisao o najvećem skandalu u Zagrebačkoj banci od njezina postojanja.

“Moguće je tako što HNB drži “lojtre” bankama u svemu onome što rade. Ona se brine samo o tome da banke imaju dobar profit, da budu solventne, da imaju dobru likvidnost, da monetarni sustav štima, to je ono što brine Hrvatsku narodnu banku. Zanima ju samo da banke budu debele i da imaju puno para.”

NACIONAL: Da se nešto događa pod okriljem Zagrebačke banke prvo su ustanovile američke institucije koje se bave sprečavanjem pranja novca i financiranja terorizma, američka ministarstva financija i pravosuđa, ali i tajne službe. Što rade hrvatske institucije da je moguće da se na sumnjiv način u ZABI obave transakcije od gotovo dvije milijarde eura?

“Očigledno da ne rade svoj posao kvalitetno, jer da ga rade kvalitetno otkrili bi to sami. Institucije ne postupaju ni na temelju kaznenih prijava građana, a kamoli da će postupati na temelju onoga što bi morale same po službenoj dužnosti raditi. Zbog toga u Hrvatskoj vlada klijentelizam i korupcija! To se može popratiti samo potpunim resetom sustava, ovaj sustav u kojem živimo povoljan je samo za lopove i pljačkaše. Cijela struktura koja sada radi u HNB mora otići, moraju doći novi mladi ljudi!”

Detalje pogledajte u razgovoru.

Goran Aleksić : " Kompletno vodsto HNB- a mora otići, trebaju doći novi ljudi.

Posted by Nacional News Magazin on Wednesday, March 11, 2020

Komentiraj