VIDEO: Agresivne vještice iz Los Angelesa

L.A. Witch

U četvrtak, u klubu Močvara, u programu ”Kalifornijska jesen u Beat Cityju Vol. 3” i organizaciji Beat Cityja nastupit će američki bend L.A. Witch.

Njihova glazba jednom je opisana kao “REVERB-SOAKED PUNKED-OUT ROCK”, ali pjevačica i gitaristica Sade Sanchez, basistica Irita Pai i bubnjarica Ellie English puno su više od značenja te uske jezične sintagme. Kako je nadahnuto i politički nekorektno napisao Vjeran Pavlinić iz Beat Cityja, ”dalo bi se primijetiti kako u Beat Cityju rijetko gostuju bandovi sastavljeni isključivo od ženskih osoba. To je prvenstveno zato što su žene ZLE! Što dokazuju i ove tri vještice iz Los Angelesa, dok iza zida reverba sanjivo sikću o likvidaciji svojih frajera, svojih prijatelja, a i samih sebe ako dođe do toga.

Kao crni oblaci koji se nadvijaju nad horizontom ne bi li otpuhali vječno ljeto ljubavi s kalifornijskih plaža i istjerali anđele iz Grada Anđela, L.A. Witch su band koji unutar klasične garage/psych/punk formule slijedi liniju eteričnog ženskog mračnjaštva i pasivne agresije. Linija je to koja u sebi uključuje sve što je organsko, ljuto i vlažno od 60-ih do danas, od Shangri-Las preko Holly Golightly do Mazzy Star, a svima koji su ikad slušali njihove legendarne zle sugrađanke iz sredine 80-ih The Pandoras, jasno je da su u ovim nositeljicama loših vibri konačno dobile legitimne nasljednice’’.

Te tri mlade američke dame otkrile su da su im omiljeni albumi koje mogu slušati bez prestanka, a da im ne dosade My Bloody Valentine “Loveless”, Wipers “Over the Edge” i The Pixies “Trompe Le Monde”, omiljeni modni uzori Lux Interior, Poison Ivy i Johnny Thunders, a filmovi ”Terminator 2” i ”Divlji u srcu”. To je sasvim dovoljno za opaku zabavicu u vlažnoj Močvari.

Kao predgrupa će nastupiti bend Death Row Groupies, a čine ga dvije mlade bečke dame i jedan bečki dječak koji raštimanim antipunkom (‘’iživljavanju nad instrumentima’’, rekao bi Vjeran), stavom i izgledom slijede put umjetničke grupe bečkih akcionista iz 1960-ih, poznate po vulgarnim i dekadentnim performansima.

Komentiraj