VIDEO: ADVENT U SPLITU Terorizam prijeti!? Kameni blokovi na Rivi

N1 televizija

Radne akcije diljem grada i posljednje pripreme za najljepše doba u godini. Advent je stigao u Split, ali s dodatnim mjerama opreza, izvještava N1 televizija (VIDEO).

Sav život u gradu uskoro će se preseliti na ulice. Ove godine program Adventa odvija se na nekoliko lokacija, uz Rivu i Pjacu, a novost su kućice kraj pošte i dio Đardina koji će biti prilagođen dječjoj zabavi.

Organizatori iz Spalatum DMC-a najavljuju 47 dana Adventa, 24 koncerta, 23 programa koji su vezani uz nastupe DJ-eva, tematske večeri i drugo.

Na rivi će, umjesto dosadašnjih 14, biti tek 7 ugostiteljskih kućica. Cijena najma kreće se oko 80 tisuća kuna.

“Tehnički uvjeti su nalagali takvu cijenu, a vjerojatno su takva vremena da interes pada, što ne znači da kvaliteta neće biti bolja”, smatraju organizatori.

Posljednjih godina veći je i broj turista u gradu u blagdansko vrijeme. Dolaze sa svih strana svijeta.

Od ove godine novi dodatak na rivi i u širem centru grada su i kameni blokovi. Postavljeni uz sve adventske lokacije kao antiterorističke mjere sigurnosti.

“To je jedna od preventivnih mjera. Razlog zašto je manje kućica na rivi nije samo tehničke prirode nego doista i organizacijske te pitanje sigurnosti, svi moramo biti pozorniji na to”, rekla je Jelena Hrgović, zamjenica splitskog gradonačelnika.

Advent u Splitu počinje u subotu paljenjem adventske svijeće ispred crkve Sv. Frane.

Komentiraj