HINA/ Dario GRZELJ

Vidaković komentirala izglasavanje nagodbe

Predstavnica dobavljača i prokuratistica Kraša Marica Vidaković u srijedu je komentirala izglasavanje nagodbe u Agrokoru.

Novinarima ispred Draženovog doma kazala je da se u slučaju eventualne prodaje Konzuma mora dobiti suglasnost dobavljača. “Apsolutno se ne bojim, mislim da su previsoke i preriskantne mjere koje bi dobavljači poduzeli, ako se ne ispuni ono što je izglasano”, rekla je.

Dodala je kako su ugovorili tržišne udjele za sljedećih pet godina. “S naše strane je potrebno da moramo biti cjenovno konkurentni i kvalitetom odgovoriti potrebama potrošača”, rekla je.

Istaknula je da je bilo i govora o tome da bi mogla postojati mogućnost formiranja većine u upravi koja bi odlučila da se ide u prodaju pojedinih dijelova Agrokora. “Nije baš moguće jednostrano o tome odlučiti, morat će se postići konseznus. Interesi su prejaki, nitko nije vjerovao ni da ćemo doći danas do stvaranja nagodbe, pa smo došli”, rekla je Vidaković.

U ovom je trenutku najvažnije, naglasila je, praćenje prijenosa poslovnih cjelina i imovine na novo društvo, prenosi N1.

Komentiraj