Španjolska je večeras doživjela prvi poraz na Europskim prvenstvim od 2004. godine. Njihov izbornik Vicente del Bosque priznao je kako je poraz bio potpuno neočekivan.

“Kontrolirali smo utakmicu, dominirali veći dio, ali smo loše odigrali u obrani. Možda smo stajali previsoko u obrani u drugom dijelu, ali to je naš stil igre. No, nismo dobro čuvali loptu, nije da krivim igrače, oni su odlično odradili prve dvije utakmice, svi smo krivi. Protiv Hrvatske smo propustili priliku da budemo prvaci skupine, imali smo i penal, imali smo sve, a izgubili smo. U svlačionici je bila neviđena tišina. Sada moramo na Italiju i tome se nismo nadali. No, to je nogomet i nema nam druge nego izbaciti Talijane u osminu finala”, rekao je del Bosque.

Del Bosque je dodao kako rezultat protiv Hrvatske nije pošten. “Ovo je nogomet i ponekad je to jako čudan sport. Cijelu utakmicu smo bili blizu njihovog kaznenog prostora, ali nismo bili pripremljeni na kontranapade”, kazao je španjolski izbornik.

Naglasio je i kako je atmosfera u svlačionici loša. “Igrači su tužni. Nitko ne voli gubiti”, dodao je. Za hrvatski reprezentaciju još je jednom ponovio da je jedna od ekipa koja igra najbolji nogomet.

Španjolski izbornik nije želio krivnju svaljivati na vratara Davida de Geu. “Kod drugog gola je bio jako blizu. Ipak, izgubili smo kao momčad, ne kao pojedinci”, zaključio je del Bosque.

Komentiraj