VICEADMIRAL HRANJ “Čim medicina kaže da su stabilno, ranjenike vraćamo u Hrvatsku”

U razgovoru za RTL Danas direktor Glavnog stožera OSRH-a Robert Hranj kazao je da su ovakvi dogašaji poput napada na vozilo s hrvatskim vojnicima i pogibijom Josipa Briškog relativno česta pojava u Afganistanu.

“Teško je iz naše perspektive reći je li se moglo predvidjeti. To je način borbe talibana. Naši vojnici se pripremaju za takve sitaucije koliko god je to moguće predvidjeti, ali nikad se u potpunosti ne može predvidjeti”, kazao je Hranj.

Dodao je da su na razini osnovne zaštite naši vojnici dobro pripremljeni.

“Imaju sve što im treba. Vozila su zaštićena od balističkih projektila, no od takvih količina eksploziva nema prave zaštite”, kazao je.

“U stalnom smo kontaktu s našim pripadnicima u Afganistanu, oni su stabilno, zasad se nalaze na svojim mjestima i spremni su za daljnje zadaće”, rekao je Hranj.

U Kabul sutra putuje stručni tim kako bi se našao pri ruci i pružio potporu vojnicima koji ostaju tamo, dok bi se ranjeni trebali vratiti u Hrvatsku.

“Teško je predvidjeti kad će to točno biti, čim medicinska struka kaže da su stabilno i uspijemo dogovoriti s partnerima prijevoz, oni će se vratiti u Hrvatsku”, rekao je Hranj.

U Ministarstvu obrane sutra će biti otvorena i knjiga žalosti.

Komentiraj