VIA VINO: Ovaj vikend krenite vinskim cestama i otkrijte 60 vinarija, craft pivovara i destilerija Zagrebačke županije

Samoborski, plešivički, zelinski i moslavački krajolici signurno spadaju u najveće ljepote Zagrebačke županije i kao takvi idealni su za provesti slobodno vrijeme izvan grada. Otkrijete njihove ljepote na manje od sat vremena udaljenosti od Zagreba na Via VINO, događaju koji spaja glazbu, film, kulturu i gastronomiju u najbogatije iskustvo ove jeseni.

Osim vinarija nadomak Zagreba, po prvi put imate priliku istražiti i što se krije iza vrata craft pivovara i boutique destilerija. “Ima li išta bolje od toga da vas na manje od sat vremena od grada čekaju najbolja gurmanska autohtona iskustva koja zovu na dobro društvo, dok ste okruženi prirodom i pogledom koji seže na brežuljke i ravnice okupane jesenskim bojama? Sad zamislite da pritom otkrivate neke od najboljih hrvatskih vina, piva i žestokih pića čiji okusi prate lokalne namirnice i specijalitete pomno pripremljene od samih domaćina”, poručuju iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Sve ljubitelje Halloweena ovog će petka ugostiti VK Winery&Gallery, vinarija i galerija iznad Ivanić Grada u kojoj će se odvijati ‘Helloweeno party’ na otvorenom. Vinsku kartu sa svim vinima Voštinić Klasnić pratit će vrući kesteni i slasni burgeri, ali i tek isfiltrirane mlade Škrlete te rakija od Škrleta. Sve to uz zagrebački DJ dvojac Solffeggio Music Project.

TZ Zagrebačke županije

Naime, u sklopu događanja Via VINO odvija se Via VINARIA, dani otvorenih vrata u vinarijama Zagrebačke županije u kojima sudjeluje čak 60 vinskih imena, craft pivovara i destilerija, a možete ih posjetiti do 15. studenoga. “Okupite drage ljude, svakako najavite svoj termin i nadolazeće vikende provedite na zagrebačkom zelenom prstenu, otkrivajući kvalitetna vina i lokalne specijalitete koje za vas pripremaju domaćini”, navode organizatori.

Događanje Via VINARIA odvija se u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’ kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste Zagrebačke županije. Poznato je kako su ovdje u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta!

Popis svih vinarija, craft pivovara i destilerija možete pronaći na stranici www.viavino.hr/via-vinaria.

TZ Zagrebačke županije
[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]