Vesna Tabak: “Punktovi za cijepljenje najbolje su rješenje”

Specijalistica obiteljske medicine Vesna Tabak u utorak je u emisiji HRT-a ‘Studio 4’  istaknula je da s  početkom masovnog cijepljenja koje je planirano za idući ponedjeljak, liječnike obiteljske medicine čeka vrlo zahtjevan posao s obzirom na veliki broj zainteresiranih, ali i brojne nedoumice.

“Punktovi za cijepljenje najbolje su rješenje. Svaki punkt mora biti adekvatno opremljen, trebaju se formirati timovi liječnika i sestara”, naglasila je Vesna Tabak.

“Svi naši bolesnici trebaju svoju uslugu i oni bi pali u drugi plan ako cijepljenje bude u ordinacijama. Protočnost cijepljenja je zadana, cjepivo morate potrošiti a pacijenti su zbunjeni jer ne znaju tko je prioritet”, kazala je liječnica te dodala kako cijelo ovo vrijeme obiteljski liječnici liječe i pacijente s Covidom.

“Cijepljenje je zahtjevan, ozbiljan i odgovoran posao. Liječnik bi za njega utrošio 4 sata vremena. Osim cijepljenja, treba ispuniti dosta opsežnu administraciju. Koje je cjepivo dobio pacijent, koju dozu, koju seriju, kad je druga doza”, objasnila je proces cijepljenja.

“Nas zanima ono što je najbolje za naše pacijente. Ako se nešto krivo napravilo, sigurno nismo mi adresa na kojoj se to rješava”, komentirala je situaciju oko cijepljenja preko reda.

“Ono što znamo je da sva cjepiva podjednako dobro štite. Ako su neke institucije odobrile cjepiva, onda je to pitanje za njih. Najbitnije je da cjepivo štiti od teških oblika bolesti i da što prije dođe do najpotrebitijih”, zaključila je Tabak.

Komentiraj