VESNA ŠKARE OŽBOLT “Život u Hrvatskoj je postao prilično jadan”

Robert Anic/PIXSELL

Vesna Škare Ožbot u subotu je gostovala u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, gdje je prokomentirala aktualne događaje. Na početku gostovanja oštro je osudila sramotan događaj koji je sinoć Hrvatsku katapultirao na svjetske naslovnice, iz potpuno krivih razloga.

“Osramotili su Hrvatsku, ali ne bih pridavala toliko nacionalnu dimenziju tom događaju, jesu li ovakvi ili onakvi, orjunaši ili ne, osramotili su Hrvatsku i naštetili reprezentaciji i imidžu države”, kazala je Škare Ožbolt naglašavajući kako su ti huligani isti oni koji su i u Hrvatskoj huligani.

“Nismo imali hrabrosti donijeti kvalitetan zakon o sportu i ponašanju na stadionima i to je rezultat toga. Ovo je slika koja se prenijela iz Hrvatske i to je ono što je loše”, dodala je.

O raspletu političke krize rekla je kako se sada vidi kako je ta politika bila kratkovidna, nedržavnička, loša za Hrvatsku. “Ovo će se stanje reflektirati najesen i uzlazni trend neće biti kao dosad. Prosječni hrvatski čovjek nije zaslužio ovakvu situaciju. Deset godina rata, deset godina krize, to je 20 godina ovakvog života. Život u Hrvatskoj je postao prilično jadan”, naglasila je.

Dodala je kako je ova godina definitivno izgubljena za projekte i povlačenje novca iz EU fondova. “Ova vlada je tehnička, ali mora se pokazati da ima odgovornost pa i preuzeti na sebe teret, ne ovakav kakav je bio potez tehničkog ministra obrazovanja, koji je smijenio Ekspertnu radnu skupinu, što je bila potpuna pogreška, nego doista da se stvari odvijaju maksimalno operativno”, rekla je Škare Ožbolt.

Kazala je i kako je ovo vrijeme za veliku koaliciju, koja ipak, smatra, nije moguća s Karamarkom i Milanovićem. “Ja se čudim i sebičnosti ove hrvatske politike, bila vlast ili oporba. Situacija u zemlji je izuzetno teška. Da su hrvatski političari više svjesni, sjeli bi i dogovorili se. Hrvatska je dosad robovala kojekakvim ideološkim strastima, puna je ekonomskih problema, nezaposlenosti”, ističe.

O najavljenoj ostavci Tomislava Karamarka kaže kako je eksperiment, njegov eksperiment, propao. “Trebao je odmah napraviti da se ide na nove izbore. Šef stranke koji nije premijer, koji nema mogućnost upravljanja loš je eksperiment koji je bacio zemlju unatrag.”, rekla je dodajući da su Karamarkove manevarske sposobnosti jako skučene.

Komentiraj