Vesna Škare Ožbolt u utrci za Zagreb: “Pavičić Vukičević obmanjuje javnost lažnim financijskim izvješćima”

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, održala je u petak  zadnju konferenciju za medije prije izborne šutnje.

Tom se prilikom osvrnula na objavljeno izvješće nadzornog inženjera sljemenske žičare.

„Prigovorili su nam da iznosimo netočne informacije vezane za trošak izgradnje žičare. Ponovit ću ono što cijelo vrijeme tvrdim, a to je da se manipulira sa sigurnošću građana i da se manipulira s financijskim izvješćima. Troškovi žičare su preko 750 milijuna kuna“, kazala je Škare Ožbolt.

To je potkrijepio konkretnim brojkama i Ante Šimunović.

„Želim pojasniti kako Pavičić Vukičević manipulira financijama govoreći da je trošak žičare 515.148.758,74 kn bez PDV. Međutim,
zaboravila je javnosti predočiti da Grad plaća PDV, koji se ne odbija, te je na taj iznos dužan platiti 128.787.189,69 kn. To znači da je
ukupan trošak izgradnje žičare 643.935.948,43 kn”, rekao je.

Šimunović, također, tvrdi da je Gradska skupština zajedno s Davorom Filipovićem i svim HDZ-ovcima 10. prosinca 2019. godine ZET-u odobrila kredit od 121,3 milijuna kuna.

„Kada se to sve zbroji, ukupni trošak žičare je 756.235.948,40 kn. Neviđena manipulacija iz ureda g. Bilića, koji će nakon ovoga morati odgovarati u kaznenom postupku žičare koja je preplaćena 150 posto“, rekao je Šimunović.

Gordana Čekada je rekla da su dobili gomilu dokumenata iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju, koje bi laicima nešto
značili, ali dokazuju upravo suprotno.

„U tom izvješću piše da postoji izvješće nadzornog organa, što je činjenica, ali samo za dio konstrukcije. Smeta me opetovano ponavljanje gđe. Pavičić Vukičević da imaju osam uporabnih dozvola i da fali samo jedna. Ta deveta – koja po njoj fali – je sanitarna suglasnost za koju su dobili odbijenicu od Državnog inspektorata“, kazala je Čekada, napominjući da žičara nije sigurna i spremna za rad dok se ne ishodi cjelovita uporabna dozvola za cijelu žičaru.

Komentiraj