Vesna Škare Ožbolt: “Nema gradske uprave na svijetu koja prodaje svoju imovinu”

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt u utorak je poručila da je rasprodaja zagrebačke imovine rezultat lošeg upravljanja.

Navodi da je Zagrebački Holding objavio natječaj na kojem u prodaju stavlja pet nekretnina u svom vlasništvu. Iz Holdinga se, kaže Vesna Škare Ožbolt, nadaju da će zakrpati ogromne minuse koji su nastali posljednjeg desetljeća ‘nesposobnog upravljanja’.

“Koja normalna kompanija ili konzorcij bi i dalje držao istog direktora ili upravu a da im konstantno bilježi gubitke i dugove? Mislite li da bi Elon Musk ili Mate Rimac imali ovakvu upravu te uspjehe koje sada imaju? Ne samo da oni ne bi imali, nego niti jedna ozbiljna kompanija ili holding! Smatram da nije demokratska praksa da se pred kraj mandata vrijedne nekretnine stavljaju u prodaju”, poručuje.

Vesna Škare Ožbolt ističe da je ovo još jedan pokazatelj nebrige i nesposobnosti gradonačelnika i njegovih namještenika. “Treba naučiti gospodariti i biti sposoban uprihoditi profit od svoje imovine a ne stvarati zaduženja, naravno ovo nije njihova imovina pa koga briga, platit će građani. Nema gradske uprave na svijetu koja prodaje, to je znak da nije dobro upravljala svojom imovinom! Ovim natječajem i prodajom Zagrebački Holding planira uprihoditi 224.538.575,67 kuna. Zagrabački Holding se hvali investicijama, naravno lako je sa tuđim novcem pretakati iz šupljega u prazno. Lako je dizati kredite i glumatati financijsku i korporacijsku održivost Grada, dok gradska blagajna ne da je prazna nego i nje više nema”, kaže.

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu poručuje da se kao pijani milijarderi razbacuju gradskom imovinom i bilježe velike korporacijske uspjehe. “Prekrasno, možda ih i Goldman Sachs angažira za pomoć u upravljanju, jer prema hvalisanju jedino sa takvim ozbiljnim korporacijama zavrjeđuju angažman. Ovo sve drugo je previše jadno za njih pa tako i imovina koju sad prodaju, što će im to, samo briga manje a koja kuna opet u financijsko izvješće izvrsnog i uspješnog poslovanja Holdinga!”, zaključila je.

Komentiraj