Vesna Škare Ožbolt: “Napadi su krenuli kada su objavljene ankete koje pokazuju da sam napravila političku pomutnju”

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt ponovila je u nedjelju za Dnevnik HRT-a da nije prepisala program Mostovog kandidatta Marka Sladoljeva iz 2017. godine, već joj je web stranica hakirana.

“Napadi su krenuli kada su objavljene ankete koje pokazuju da uzimam i lijevima i desnima i da sam napravila političku pomutnju. Treba vidjeti tko mi je hakirao stranicu, prepustiti onima koji su zaduženi za to, i mene to zanima. Navikla sam primati udarce, ali neću se baviti ovim dječačkim političkim igrama”, ustvrdila je Vesna Škare Ožbolt.

Dodala je da je njena politika usmjerena samo na građane. “Kampanju ću voditi kako sam zamislila. Prljava kampanja je već krenula, ali to je na neki način i normalno. Hrvatska politika je vrlo prljava, osobito pred izbore kada postajete nekome konkurent, onda su vam noge plave od udaraca. Spremna sam na to”, dodala je nezavisna kandidatkinja i bivša ministrica pravosuđa.

Istaknula je da ne zna zbog čega toliki napadi na nju. “Nekako mislim kako ću ući u drugi krug i da ću biti gradonačelnica”, rekla je i zaključila da joj je svejedno tko će biti drugom krugu jer zna da će ona pobijediti.

Ranije u nedjelju Vesna Škare Ožbolt za nacional.hr kazala je da smatra da je netko namjerno hakirao njezinu web stranicu kako bi lažnim optužbama na njezin račun pokušao utjecati na tijek predizborne kampanje:

“Evidentno je da su dijelovi stranice hakirani jer je riječ o starijem sadržaju koji je bio tamo od prije i koji nismo naknadno mijenjali niti provjeravali. Zašto bih plagirala tuđi program kad imam vlastiti program koji sam izradila u suradnji s mladim kolegama i koji je daleko najbolji izborni program za Zagreb. To podmetanje s plagiranjem je netko učinio jer sam počela biti faktor smetnje svima, što pokazuju rezultati predizborne ankete, ali i raspoloženje građana koji mi svugdje gdje dođem daju veliku podršku. Slučaj ću predati DORH-u, a na njima je da dalje postupaju i utvrde tko je podmetuo plagirani sadržaj na moju web stranicu”, rekla je.

Škare Ožbolt: “Dijelovi stranice su hakirani jer sam počela biti faktor smetnje svima”

Vesna Škare Ožbolt prepisala izborni program od Mosta? Na njezinoj stranici je odjednom došlo do bitnih preinaka

Komentiraj