HINA/ Daniel KASAP

VESNA PUSIĆ Nema podataka o hrvatskim žrtvama, ovo je napad na cijelu Europu

Zasad nema podataka o hrvatskim žrtvama među poginulima i ranjenima u terorističkim napadima u Parizu koji su i napadi na cijelu Europu, rekla je u subotu u Zagrebu ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

“Hrvatska izražava potpunu solidarnost s Francuskom nakon terorističkih napada u Parizu”, rekla je Pusić za Hinu i ocijenila da su to “napadi na cijelu Europu”, a njihov je “glavni cilj uništavanje temeljnih vrijednosti na kojima stoji Europa, zatvaranje otvorenih društava, sijanje panike i straha”.

U ovom trenutku prema podacima kojima raspolažu francuske službe”među stradalima i ranjenima nema hrvatskih državljana”, rekla je Pusić.

Dodala je da je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u stalnom kontaktu s francuskim službama kako bi primalo nove informacije.

  • Uspostavljen je telefonski broj i u Hrvatskoj u MVEP-u te u veleposlanstvu Hrvatske u Parizu putem kojih se građani mogu raspitati o svojim bližnjima, rekla je Pusić.

Croatia Airlines organizira prijevoz hrvatskih državljana iz Pariza u Zagreb, ako to oni žele i ranije, neovisno o njihovim ranije rezerviranim putničkim kartama.

Zasad nema izvanrednih letova, ali ovisno o interesu  “u skladu s time će se i postupiti”, rekla je Pusić.

Po najnovijim podatcima u višestrukim terorističkim napadima u petak navečer u Parizu ubijeno je 128 osoba, a 99 ranjenih je u kritičnom stanju.

Komentiraj