Marko Jurinec/PIXSELL

VESNA PUSIĆ “Koalicija s ‘Uspješnom Hrvatskom’ nije realna mogućnost”

Vesna Pusić u utorak je rekla kako koalicija s ‘Uspješnom Hrvatskom’ Ive Josipovića i Radimira Čačića nije realna opcija jer oni neće prijeći izborni prag.

Gostujući u Dnevniku Nove Tv, Pusić je rekla: “Mislim da to nije realna mogućnost ili opasnost jer kad je ovakva situacija i imate dvije jake liste ili koalicije, svaku na svojoj strani, one obično povuku birače jer ljudi, bez obzira na nijanse u simpatijama, vole dati glas na veliki kup za onu opciju koja im je bliža i ne žele bacati glas na one koji neće preći prag”.

“Izbori su najbolji pokazatelji”, rekla je Pusić o mogućnosti koalicije s ORaH-om. Na voditeljevo putanje koje su dvije stvari zbog kojih bi netko trebao glasati za koaliciju ‘Hrvatska raste’, Pusić odgovara:

“Prva, kombiniranje gospodarstva i obrazovanja. Uvesti u planiranje obrazovanja ljude iz industrije i iz gospodarstva. Evo ovdje u Varaždinu ne možete naći kovinotokare, inžinjere strojarstva jer gospodarstvo nitko nije pitao što mu treba”, rekla je Pusić dodajući kako je druga stvar kombiniranje visoke razine u zaštiti okoliša i energetske neovisnosti Hrvatske.

“Znate, kad smo bili mali, smo govorili da i sve naše probleme riješilo kad bi u dvorištu pronašli plin ili naftu. Sad se čini da smo ih pronašli. Obzirom na to da smo lijepa zemlja na lijepom mjestu, sa turizmom kao važnom industrijom, naša energetska neovisnost je moguća samo u kombinaciji sa visokim standardima zaštite okoliša”, poručila je Pusić.

Najavila je i kako će ovo biti njeni posljednji izbori, u ulozi predsjednice stranke. “Sad zbilja treba nova generacija početi voditi HNS. HNS je na dobrim nogama, homogen je i ima jasnu perspektivu i mogu reći: Izvolite 40-godišnjaci”, zaključila je Pusić.

Komentiraj