Patrik Macek/PIXSELL

VESNA NAĐ “Uvijek je bolje imati više kandidata kako bi se izabrao najbolji”

Zamjenica bivšeg ministra branitelja Predraga Matića Vesna Nađ, koja više od 40 dana vodi Ministarstvo branitelja, nakon ostavke Mije Crnoje gostovala je u Dnevniku N1 televizije, gdje je rekla kako djelatnici Ministarstva branitelja odrađuju sve propisano zakonima, ali ističe kako postoje problemi koji se tiču ‘pokazivanja Ministarstva prema van’.

“Uvijek mora biti neki čelnik koji će otići na neka događanja i predstavljati ministarstvo”, kaže Nađ dodajući da sve ide redovno, a novi se projekti ionako ne mogu provoditi jer novi proračun još uvijek nije izglasan.

Veliki broj kandidata za mjesto ministra branitelja Nađ smatra dobrim, ističući kako je uvijek bolje imati više kandidata kako bi se izabrao najbolji. Proračun Ministarstva ove će godine biti za oko 50 milijuna kuna manji. “Mi smo bili pozvani u ministarstvo financija i bilo nam je rečeno da proračun mora biti na razini izvršenja 2015. i on je na toj razini. Svake godine su planirane uštede, no na kraju bi proračun mogao biti ‘na knap'”, kaže.

Na pitanje zašto je ostala u ministarstvu, kada su prosvjednici iz Savske tražili njenu ostavku, kaže kako je u ministarstvu od početka. “Zahtjevi za moju smjenu su bili dva i jedan gratis samo zato što sam u SDP-u”, kazala je zaključujući da svi zaslužuju dobiti svoje invalidnine, a zaposlenici ministarstva plaće. “A ja imam pravo vratiti se na adekvatno mjesto načelnika i za to ću navjerojatnije podnijeti zahtjev”, zaključila je Vesna Nađ.

Komentiraj