Patrik Macek/PIXSELL

VESNA NAĐ “Medved je državu oštetio za 30 tisuća kuna”

Vesna Nađ večeras je gostovala u ‘Pressingu’ N1 televizije, gdje je bilo riječi o ministru branitelja Tomi Medvedu.

Isporičala je kako je 23.ožujka prošle godie razriješena s mjesta zamjenice ministra branitelja, a 4. travnja je podnijela zahtjev Medvedu da ju rasporedi na službeničko mjesto. “Imala sam pravo po zakonu da me se rasporedi na adekvatno radno mjesto”, rekla je Nađ navodeći kako je od 1998. bila državna službenica u tom ministarstvu.

“Zakon predviđa da se to učini u roku od 45 dana, ja sam tih 45 dana uredno dolazila u Ministarstvo branitelja, dobivala sam neke spise koje sam odradila, a ministar Medved mi je rekao da će me rasporediti, ali ne u svoje ministarstvo, nego u drugo”, priča Nađ i dodaje kako je željela ostati u Ministarstvu branitelja. “Ali, ministar Medved e rekao da me ne želi u tom ministarstvu i da izaberem drugo ministarstvo. Ja sam rekla da mi je svejedno koje će me primiti”, kaže.

Medved joj je, ispričala je, rekao da ju branitelji ne vole, spominjao je i šator. Nakon roka od 45 dana ništa se nije napravilo. “Čula sam da se u kabinetu priča što ja tu radim, pa sam pokupila svoje stvari i otišla”, ističe.

Nađ kaže i da je uputila zahtjev da je vrate na službeničko mjesto i da joj daju otpremninu 6 plus 6. “Da, prvih 6 mjeseci pune plaće i drugih pola plaće. Prvo sam tražila od ministra branitelja da mi se izda rješenje o rasporedu. On je u tom rješenju mogao reći da se odbija zahtjev i zašto. Ja sam htjela to rješenje, da mogu dalje pokrenuti pravna sredstva. Žalila sam se Odboru za državnu službu radi šutnje. Oni nisu donijeli odluku, pa sam donijela tužbu Upravnom sudu. Zbog pritiska Odbora, a u međuvremenu sam i upravnoj inspekciji podnijela zahtjev, u tom je međuvremenu je izdano rješenje od strane Ministarstva branitelja od 1. ožujka da se ja raspoređujem na višeg upravnog savjetnika, što je niže od onoga na što sam se ja trebala rasporediti. Ja sam pristala, jer ću ipak prijeći u Ministarstvo uprave. Već 2. ožujka je sporazum o prelasku između ministara potpisan. I tad sam došla, temeljem sporazuma i rješenja o rasporedu”, rekla je.

Na pitanje voditelja Petra Šefanića je li Medved po njoj prekršio zakon, Nađ kaže da kest. “Da je on 4. travnja kad sam ja podnijela zahtjev donio rješenje o rasporedu na voditelja službe, uštedjelo bi se ne znam koliko, ali voditelj službe ima negdje oko devet tisuća plaću. Ta razlika bi se uštedjela u proračunu”, kaže te dodaje da je Medved oštetio državu za minimalno 30 tisuća kuna.

“Imao je dva radna mjesta i nije me rasporedio. Mogao je uštedjeti trideset tisuća kuna bez problema. Mogao me staviti u špajzu, nikad me ne vidjeti, dati mi spise”, naglašava. O ministru uprave Ivanu Kovačiću kaže da se ponio korektno. “On je znao da sam zamjenica Freda Matića, da sam politički aktivna, znao je moje karakteristike kao službenice i podmetnuo je leđa”.

Komentiraj