VESELO U SHOPPING Od danas je na Google playu dostupna aplikacija Wishster

Agencija Cinnamon

Od danas je na Google play storeu dostupna aplikacija Wishster, namijenjena olakšavanju kupnje na fizičkim lokacijama.

Koristeći slike koje izrađuju korisnici i lokacijske usluge, kroz aplikaciju se izrađuje pregledna šoping-lista te se omogućuje brza povratna informacija prijatelja koja može utjecati na odluku o kupnji. Na taj način vlasnici pametnih telefona mogu vrlo lako, koristeći aplikaciju, uključiti prijatelje u svoju kupnju, ali i vratiti se poslije artiklima koji im se sviđaju. Aplikaciju je razvila zagrebačka agencija Cinnamon, a projekt je uspješno prošao i inkubacijski program Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva (ZIP).

“Primijetili smo da su gotovo sve aplikacije za šoping usmjerene na online kupnju, što je apsolutno u skladu s trendovima. Svjesni smo toga da udio online trgovine nezaustavljivo raste, no segment klasične trgovine i dalje drži većinski udio i uvjereni smo da postoji prostor za integraciju modernih alata u taj koncept. Razvojem Wishstera željeli smo ponuditi alat koji pomaže korisnicima upravo tijekom klasičnog šopinga. Većina kupaca traži feedback od prijatelja prije negoli donese odluku o kupnji, a Wishster im upravo to nudi: specijalizirani kanal komunikacije o predmetima koje su vidjeli u dućanima i koji im se sviđaju”, opisao je ideju koja stoji iza aplikacije voditelj projekta Branimir Barišić.

“Od same ideje do prototipa trebalo nam je nekoliko mjeseci, a tada smo primljeni u inkubacijski program ZIP-a. U tom smo razdoblju imali nekoliko iteracija aplikacije da bismo je što bolje prilagodili zahtjevima potencijalnih korisnika. Imali smo nekoliko testnih faza i vjerujem da smo postigli optimum”, rekao je vlasnik agencije Cinnamon i voditelj razvoja aplikacije, Ivan Kovač.

Nakon uspješnog lansiranja aplikacije Blanket, agencija Cinnamon nastavlja predstavljati mobilne aplikacije razvijene za samu agenciju. Wishster trenutačno pregovara o suradnji s nekoliko retailera, a uskoro će biti objavljeni i prvi zaključeni ugovori. Paralelno s time, razvojni tim radi na dodatnim funkcionalnostima kako bi aplikacija pružila što sadržajniji doživljaj kupnje svojim korisnicima.

Komentiraj