Versace se ispričao nakon oštrih kritika Kine zbog otiska na majicama

Slavna modna kuća Versace uputila je ispriku zbog otiska na njihovim majicama koje su implicirale kako su Hong Kong i Macau nezavisni teritoriji, piše BBC.

Nakon oštrih kritika na društvenim medijima u Kini, iz Versacea su kazali kako su pogriješili i prestali prodavati sporne majice. Dodali su kako ‘poštuju suverenost teritorija kineske države’.

Kina je posebno stroga oko toga kako strane države i kompanije opisuju Hong Kong, koji je dio Kine, ali ima poseban status. Svom stanovništvu puža više autonomije nego što je to slučaj na kopnu. Macau je, pak, specijalna administrativna regija Kine.

U objavu na Weibu, talijanska kompanija poručila je kako je prestala prodavati sporne proizvode, te ih 24. srpnja sve i uništila. “ispričavamo se zbog ovog spora. Volimo Kinu i poštujemo suverenost teritorija kineske države”, naveli su u poruci.

Umjetnička direktorica tvrtke Donatella Versace uputila je sličnu ispriku. “Nikada nisam željela pokazati nepoštovanje prema suverenitetu kine i zato se želim osobno isptičati zbog netočnosti i bilo kakvih neugodnosti koje je moj potez mogao uzrokovati”, poručila je.

Zbog otiska na majicama, popularna kineksa glumica Yang Mi, inače ambasadorica Versacea u Kini, prekinula je sve veze s modnom kućom.

Komentiraj