Knjiga “Oče naš” pape Franje bit će objavljena 23. studenog ove godine na hrvatskom jeziku te će Hrvatska biti jedina zemlja u kojoj će se nova Papina knjiga objaviti istog dana kada i u Italiji, priopćeno je u ponedjeljak iz nakladne kuće Verbum u Splitu.

U knjizi “Oče naš” papa Franjo tumači i pojašnjava “najdražu kršćansku molitvu,” koju je sam Isus naučio moliti svoje učenike, navodi se u Verbumovom priopćenju.

“U ovoj dragocjenoj knjizi papa Franjo jednostavnim i svima razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša odgovarajući na pitanja što mu ih postavlja o. Marco Pozza, poznati teolog i zatvorski kapelan. Ovaj otvoren i prisan razgovor te brojna konkretna pitanja upućena Papi omogućuju svima dublji pogled na dobro poznatu molitvu te njezino sveobuhvatno razumijevanje i primjenu na svakodnevicu svakog čovjeka”, stoji u priopćenju.

“Tumačeći pažljivo i redak po redak molitvu Očenaša papa Franjo povezuje pojedine zazive molitve sa stvarnim životom te iznosi brojne zgode koje je doživio kao svećenik i kardinal u Buenos Airesu, ali ujedno iznoseći i nemire i nade muškaraca i žena današnjice. Sve to ovu knjigu čini vrlo životnom i korisnom svim ljudima budući da ona omogućava da Isusova molitva Očenaš postane vodič za život pun smisla i svrhovitosti,” navodi se u priopćenju.

Komentiraj