Verbalni okršaj Keruma i Grmoje u HRT-ovoj emisiji, Hajdaš Dončić od voditelja tražio – sok i kokice

Nekadašnji gradonačelnik Splita i bivši saborski zastupnik Željko Kerum u srijedu navečer gostovao je u HRT-ovoj emisiji ‘Otvoreno’, u kojoj je tema bila ‘afera Oroslavje’ Podsjetimo, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja Viktor Šimunić snimio je razgovor s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom u kojemu mu Tušek nudi financiranje kampanje u zamjenu za podršku HDZ-u na lokalnim izborima.

Kerum je rekao da je jasno da se ljudi moraju dogovarati. I ovo je, kaže, bio dogovor, ali je to ‘netko zlonamjerno iskoristio’. “Koalicijski partneri sve dogovaraju”, rekao je Kerum i doda da je ovakvo ponašanje standard.

“Ako se naziva trgovina, to je OK. Tako se mora raditi, drugačije ne ide. Bitno je da u toj trgovini nitko ne ide van okvira zakona. Što vi mislite, da ti natječaji koji se rade, da prolaze oni koji se jave na natječaj koji su, kao, najbolji kandidati? Ne, unaprijed je sve dogovoreno! To je standard”, rekao je Kerum.

“Ovo je čovjek napravio zbog svog interesa, a ne zbog toga da bi spriječio korupciju! Ovo je sitni interes”, kazao je Kerum, komentirajući vijećnika Šimunića. Tu je potom došlo do verbalnog ‘okršaja’ između Keruma i Mostovog Nikole Grmoje.

Grmoja je rekao da neće ulaziti u Šimunićev interes, ali da se ova država mora konačno obračunati s korupcijom. “Gospodine Kerum, ako vam je netko ukrao izbore, s takvima više ne sjedate za stol, a vi ste sada HDZ-ov pajac”, rekao je Grmoja poručujući Kerumu da nema nikakve šanse na izborim u Splitu.

“Gospodin Grmoja to govori iz straha. Iza mene stoje građani Splita, vi u Splitu zapravo ne vrijedite ništa, vaša stranka ni vi”, odgovorio mu je Kerum, a SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić od voditelja Mislava Togonala zatražio je – sok i kokice.

Kerum i Grmoja tu nisu stali. Još su se jednom porječkali na kraju emisije. “Jasno je da gospodin Grmoja želi doći do pozicije, želi doći do vlasti, ali volio bih ga pitati – od svog primanja političkog, što je on u životu… Navedi mi jedan primjer kome si ti u životu pomogao, platio gulaš, dao marendu, dao 10 kuna i ostalo! Ti si se i tvoje kolege uhljebili da bi imali redovnu plaću. Vi niste dobročinitelji, vi ste samočinitelji”, rekao je Kerum.

Grmoja mu je uzvratio i zaključio: “Ja ću predložili Katoličkoj crkvi vašu beatifikaciju, a ja o svojim dobrim djelima javno neću govoriti. Vas treba beatificirati!”

Komentiraj