VERBALNI DELIKT TEŽAK 20.000 KUNA? Rektor Damir Boras vs. šokirani student Luka Kovač

hina

Sveučilište u Zagrebu, zastupano po rektoru Damiru Borasu podnijelo je tužbu protiv Luke Kovača, studenta Hrvatskih studija. Tužba je podnesena Općinskom građanskom sudu  u Zagrebu, izvještava HRT.

U tužbi se navodi kako je Kovač 2. studenog 2017. dao izjavu novinarima Hine, a u vezi s provalom u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima. Izjavio je “kako ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali kako postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge.”

Navedenom izjavom, tužitelja, odnosno Sveučilište u Zagrebu javno se izdvaja i proziva kao mogućeg organizatora ili pak počinitelja kaznenog djela protiv imovine. “Šteta koja je nastala tužitelju očituje se u povredi ugleda, časti, dobrog glasa i imena”, stoji između ostalog u tužbi protiv studenta.

Sveučilište u Zagrebu traži od Kovača i naknadu štete od 20.000 kuna.

Upitan za komentar Luka Kovač je rekao kako je šokiran ovom tužbom, te se za sve ostalo vezano za nju mora savjetovati s odvjetnikom. Rektor Damir Boras nije bio dostupan za izjave.

Komentiraj