Verbalna paljba Petrova i Šeksa oko stanja u pravosuđu

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Čelnik Mosta Božo Petrov smatra da je presuda arbitražnog suda UN-a u slučaju Ina Mol udar na pravosuđe, a prozvao je i HDZ-ova Vladimira Šeksa, koji mu nije ostao dužan u verbalnoj paljbi koja između njega i Mosta traje već neko vrijeme.

Most je pripremao set zakona kojima su htjeli popraviti stanje u sudstvu, ali zbog raskida koalicije to nisu dočekali, kazao je Petrov.

“Presuda jasno ocrtava stanje hrvatskog pravosuđa. To je razlog zbog kojeg je Mostov ministar Ante Šprlje pripremio set zakona koji čuče negdje u ladici”, rekao je Petrov i potom se obrušio na Šeksa.

“Nažalost, svih ovih godina glavni kadrovik u pravosuđu i ovakvom izboru sudaca je gospodin Šeks. Uostalom i gospodin Turudić, zbog kojeg je i donijeta ovakva odluka, je nagrađen mjestom predsjednika Županijskog suda”, rekao je Petrov za Novu TV.

Šeks mu nije ostao dužan, pa je u izjavi za Novu TV parafrazirao glasoviti Goetheov roman. “Rekao bih da jadi mladog Petrova proizlaze iz toga što je on izletio iz Vlade. Božo Petrov ne može prežaliti što je Most izletio iz Vlade premijera Plenkovića, a mene drži jednim od najodgovornijih za to. I zato se on neprestano vraća optužujući mene da sam ja ili glavni kadrovik u pravosuđu, ili da sam glavni iza svih scenarija koji su rezultirali izlijetanjem Mosta iz Vlade”, kaže Šeks.

Ali i priznaje da je 90-ih godina imao istaknutu ulogu i kao javni tužitelj i predsjednik ustavne komisije na čiji su prijedlog izabrani ustavni suci: “Imao sam stanoviti utjecaj na izbor sudaca, ali to je bilo 90-ih godina kada je Društveno političko vijeće Sabora biralo i razrješavalo suce i javne tužitelje”.

Šeks tvrdi da su napadi Petrova politički motivirani te on upravo njega optužuje za politički udar na pravosuđe i to zato što je, kao predsjednik Sabora podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića. “Božo Petrov bi se trebao pogledati u ogledalo i suočiti s tom spoznajom da je on zapravo izvršio pritisak na pravosuđe”, poručuje Šeks, koji smatra da arbitražna presuda nije rezultat hrvatskog pravosuđa, nego “različitih drugih okolnosti”.

Komentiraj