VELJKO OSTOJIĆ: “Hrvatska ove godine može biti turistički pobjednik Mediterana”

Direktor Hrvatske udruge turizma i bivši ministar turizma Veljko Ostojić izjavio je večeras za N1 da “Hrvatska ima šansu biti turistički pobjednik Mediterana ove godine”.

“U ovoj turističkoj godini imamo toliko nepoznanica da je nemoguće reći kako će završiti. Brojke su pokazale da su bolje nego što smo očekivali, no predstoji nam borba za svakog gosta i svaki turistički dan”, kazao je. Bude li epidemiološka situacija povoljna, brojke bi mogle nastaviti rasti.

Boravci su duži, ovo je godina aviogostiju, a oni često ostaju duže, ocjenjuje Ostojić. “Mislim da, ako se ne dogodi nešto negativno, u postojećim okvirima ćemo biti pozitivno iznenađeni na koncu godine. No treba ići dan po dan, a lako ćemo mi to na kraju godine zbrojiti”, rekao je Ostojić. “To ovisi o nama, a pokretač je epidemiološka situacija. Do sada većih grešaka nije bilo, a epidemiologe ohrabrujem da oko režima na istočnim granicama porade. Možemo i moramo puno bolje, cilj treba biti da budemo pobjednik”, kazao je Ostojić.

Rekao je i kako razumije da mnoge zemlje žele zadržati svoje državljane u zemlji, ali da neki malo pretjeruju. “Države žele da se novac njihovih građana potroši u njihovoj zemlji. Ovo s Nizozemskom nas je iznenadilo, rješenje se uvijek može naći. Napravili smo karte na kojima se vidi kako su nam raspoređeni slučajevi zaraze u Hrvatskoj, a to nam treba kako bi se u turizmu stvari bolje kretale. Mi na obali imamo znatno manje zaraženih nego na istoku zemlje”, kazao je Veljko Ostojić, koji preporuča da Hrvatska “šalje poruku da je najbliži Mediteran”.

Komentiraj