Veljko Mršić objavio listu 16 reprezentativaca za turnir olimpijskih kvalifikacija u Splitu

Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji je na rasporedu od 30. lipnja u Splitu. Na popisu je 16 imena, ali lista nije definitivna jer ovisi o našim igračima u NBA ligi. Bojan Bogdanović, Ivica Zubac i Dario Šarić su trenutno sa svojim momčadima u konferencijskom polufinalu doigravanja, a oni koji prođu u konferencijsko finale neće moći stići na splitski turnir.

Pozvani su: Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan i Ivica Zubac.

Zbog ozljeda su otpali Kruno Simon, Dragan Bender i Luka Šamanić a sa šireg popisa sada tu više nisu Lovro Gnjidić, Boris Tišma, Ivan Perasović i Darko Planinić.

Kvalifikacijski turnir Hrvatska će otvoriti protiv Brazila 30. lipnja, 1. srpnja Mršićeva će momčad igrati protiv Tunisa a 3. srpnja na rasporedu su polufinalne utakmice. Finale je 4. srpnja, a samo će pobjednik turnira osigurati put u Tokio.

Komentiraj