VELIKO NEVRIJEME U DALMACIJI Bura čupa stabla, ceste pod vodom

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najavljena hladna fronta stigla je u ponedjeljak u Dalmaciju. Dok u Podvelebitskom kanalu udari bure dosežu 150 km/h, pomalo iznenađujuće snažna bura puše na širem splitskom području. Na DHMZ postaji Split Marjan izmjereni su orkanski udari vjetra do 126 km/h, piše Dalmacija danas.

Bura lomi grani i čupa iz korijena čitava stabla. Bura je srušila cijelo stablo na rivi u Kaštel Sućurcu, srušenih stabala ima na Marjanu, a jedna je grana pala u Ulici Table na Skalicama. U Ulici Domovinskog rata u blizini Westgate nebodera, bura je iščupala krov autobusne stanice.

Zbog orkanskih udara vjetra, ali i grmljavinskih oblaka koji se stvaraju, nastali su problemi u zračnom prometu. Kako se može vidjeti na stranici Flightradar24, nekoliko zrakoplova koji su trebali sletjeti u Split posljednjih pola sata kruže nad otvorenim morem. Na internetskoj stranici splitske zračne luke označeno je kako nekoliko letova kasni u dolasku. Primjerice, na Resnik još nije sletio zrakoplov iz Stuttgarta čije je planirano slijetanje bilo u 12:35 sati. Problemi su i u pomorskom prometu. Trajekt iz Supetra s polaskom u 12:30 krenuo je s Brača s pola sata zakašnjenja.

Vatrogasci su nešto iza 12 sati intervenirali u Šibeniku kako bi uklonili stablo koje se srušilo na automobil i motor u Ulici mandalinskih žrtava u šibenskom kvartu Krvavice, a srećom nitko nije ozlijeđen, javlja ŠibenikIn.

Zbog olujnog vjetra stvaraju se i veliki problemi u prometu, cestovnom i pomorskom.

Olujni vjetar otežava promet, problemi i u pomorskom prometu

Komentiraj