HINA/ Damir SENČAR

VELIKI XAVI O RAKITIĆU I MODRIĆU “Oni su čudovišta s loptom”

Španjolski El Mudo Deportivo u ponedjeljak je donio veliku priču o hrvatskim reprezentativcima Luki Modriću i Ivanu Rakitiću, zvijezdama Real Madrida i Barcelone. List navodi kako su Rakitić i Modrić ekvivalent legendana španjolskog nogometa i Barcelone, Xaviju i Andresu Iniesti.

Xavi Hernandez poručio je kako je jedina razlika da su on i Iniesta iza leđa imali Sergija Busquetsa, a Hrvati nemaju. Mundo, ipak, dodaje, da tu ulogu u Hrvatskoj igra Marcelo Brozović, ali on je potpuno drugačiji tip od Busquetsa.

“Njihove kopačke udaraju tempo igre momčadi Zlatka Dalića. Način na koji to rade podsjeća na Xavija i Iniestu, koji su Barcelonu i Španjolsku odveli do svih mogućih naslova”, piše španjolski list i dodaje kako je Dalić prepoznao da Rakitić i Modrić ne mogu zajedno igrati na sredini, kao s Antom Čačićem, te sada Modrić igra više prema naprijed, a Rakitić ima veću slobodu u kreaciji igre.

Dodaju i kako Hrvatska jedina od polufinalista ovog Svjetskog prvenstva, svoju igru gradi krozvezni red. Belgija i Francuska su izravnije i svakom loptom traže Hazarda i Griezmanna, dok Engleska svokju igru započinje od stopera Stonesa i Hendersona.

“Volim dinamičan nogomet Roberta Martineza s de Bruyneom i Hazardom, koji se međusobno povezuju. Ali, Rakitić i Modrić dva su najkompletnija veznjaka koje sam ikada vidio, dva moderna nogometaša, oni imaju sve. Postavljaju tempo za Hrvatsku, volim ih gledati kako igraju, kako se nadopunjuju i povezuju”, ističe Xavi i naglašava kako je, po njegovom mišljenju, Rakitić najbolje pojačanje Barcelone u povijesti.

“Svakog je dana sve bolji i bolji, zna se prilagoditi onome što momčadi u tom trenutku treba i igra jako zreli nogomet. Baš kao Modrić, koji bi jako dobro došao Barceloni. Njih dva su čudovišta s loptom”, zaključio je legendarni Xavi.

Komentiraj