Veliki uspjeh riječke predstave ‘Romeo i Julija’

HNK Ivana pl. Zajca

Nakon trijumfalne riječke premijere, ‘Romeo i Julija’, operna ljubavna drama Charlesa Gounoda, dobila je sjajne reakcije publike i kritike u Ravenni.

Prepuno gledalište te nesvakidašnje dugačak i srdačan pljesak ispratili su predstavu u režiji Marina Blaževića, koja je nastala je u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca s Teatrom Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazioni.

Pod dirigentskim vodstvom Paola Olmija, izvedbu je dosad vidjelo više od 1 700 gledatelja. Uz orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca nastupili su solisti Margarita Levchuk, Jesus Alvarez, Eugeniy Stanimirov, Michael Wilmering, Ivana Srbljan, Dario Bercich, Marko Fortunato, Sofija Cingula, Luka Ortar, Beomseok Choi, Ivan Šimatović, Sergej Kiselev i Saša Matovina.

“Premda sam i redatelj predstave, u ovom slučaju meni osobno bila je važnija uloga intendanta, jer me ponovno, kao i na mnogim gostovanjima do sada, ponosom ispunio ne samo vrhunski profesionalizam svih mojih suradnika u kazalištu, od tehnike preko zbora i orkestra do opernih solista, nego i njihov izvedbeni entuzijazam”, kazao je Marin Blažević. 

Dramaturginja i prevoditeljica libreta je Lada Čale Feldman, scenograf i oblikovatelj svjetla Alan Vukelić, kostimografkinja Sandra Dekanić, a scenski pokret i koreografiju potpisuje Mila Čuljak.

Publiku na riječkim izvedbama u četvrtak, petak i subotu, 24, 25. i 26. siječnja, u kojima naslovne uloge tumače Anamarija Knego i Aljaž Farasin, očekuju i programi koji će im još više približiti ovu predstavu.

‘Kritički glas’ će se održati u četvrtak 24. siječnja i imat će čak tri čina. Pola sata prije početka svih triju izvedbi, u četvrtak 24. i petak 25. siječnja u 18.30 sati, u subotu 26. siječnja u 17.30 sati, kreće backstage tour.

Komentiraj