VELIKI UDARAC Španjolska u problemima, dan prije utakmice: Na Hrvatsku moraju bez ključnog igrača

Autor:

SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente rekao je da bi branič Aymeric Laporte zbog fizičkih tegoba mogao propustiti subotnju utakmicu s Hrvatskom na Europskom prvenstvu


“Vidjet ćemo kako će sutra trenirati. Nećemo riskirati s njim jer ovdje namjeravamo biti sve do 15.srpnja. Uvidimo li da postoji minimalni rizik nećemo ga koristiti”, izjavio je De la Fuente za španjolsku postaju Radio Marca.

Laporte, 30-godišnji igrač kluba Al-Nassr, nije u četvrtak trenirao sa suigračima zbog bolova u mišiću. Sa strane je vježbao individualno po posebnom programu.

BESPLATNO Evo gdje gledati Euro: Njemačka – Škotska. A danas imamo i hrvatski triler: Orijent – Kustošija

Riječ je o donedavnom igraču Man. Cityja, stoperu i ključnoj figuri španjolske obrane. Bez njega, otvara se daleko više prostora za Kramarića, Budimira, Petkovića, Vlašića, Majera, Perišića…

Španjolska i Hrvatska će u subotu (15:00) igrati prvu utakmicu Europskog prvenstva. Očekuje se da umjesto povrijeđenog Laportea u zadnjoj liniji zaigra Nacho Fernandez iz Real Madrida.

ANKETA Kako bi ovo kod nas prošlo? Glasajte: titula vašeg kluba ili Vatreni prvaci Europe?

Uz Španjolsku i Hrvatsku u skupini B su Italija i Albanija.

“To je možda najjača skupina na prvenstvu, ali mi smo spremni. Neka oni također budi zabrinuti zbog nas”, izjavio je De la Fuente.

Napomenuo je da su među nacionalnim momčadima male razlike jer u svakoj ima odličnih igrača. Smatra da je Španjolska među pet favorita za osvajanje pehara.

“Među najjačima na prvenstvu su Engleska, Njemačka, Francuska, Portugal i Španjolska”, zaključio je.

 VIDEO: HNS Vatreni podcast: Vlašić i Juranović

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.