Veliki požar u Segetu Gornjem uzrokovalo iskrenje dalekovoda, vatra se ponovno razbuktala

​Iskrenje dalekovoda uzrokovalo je veliki požar u Segetu Gornjem, u kojem je od jučer ujutro do danas izgorjelo oko 800 hektara niskog raslinja, makije, borovine i maslina, priopćila je popodne splitska policija.

Policija je u svom kratkom priopćenju navela da je očevidom ​u​tvrđeno kako je uzrok ​požara iskrenje dalekovoda uzrokovano kratkim spojem nastalim kao posljedica građevinskih radova. O svemu utvrđenome ​policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo​, najavili su​.

Ukupno je do sada u gašenju ​požara, koji je izbio u ponedjeljak nakon 10 sati, ​sudjelovalo 194 vatrogasca s 49 vatrogasnih vozila iz​ JVP-a Split, Trogir, Sinj i Podstrana te DVD-a Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje, Split, Omiš i Dugi Rat, DIP-a​ Split te pripadnici PP NOS-a HV-a.

No, oko 14 sati vatra se ponovno razbuktala.

“Požar se na sjevernoj strani aktivirao užasnom brzinom zbog vjetra. Dignut je jedan kanader i dva air traktora. Sve to po jako ružno izgleda, ne možete vjerovati što se dogodi u 40 sekundi”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Dnevnik.hr.

 

Komentiraj