Veliki požar u Čakovcu, lakše ozlijeđena trojica vatrogasaca: “Od temperature su se počeli topiti dijelovi na vatrogasnim vozilima”

U utorak navečer u Čakovcu je izbio veliki požar na drvenim barakama te se proširio na susjedno poduzeće.

Požar je izbio na drvenim barakama u vlasništvu tvrtke Čakovečki mlinovi. Požar je buknuo oko 19:30 sati, a do temelja su izgorjele dvije barake.

Na teren je izašao veliki broj vatrogasaca i požar je sada pod nadzorom. Zapovjednik JVP-a u Čakovcu Mladen Kanižaj za Dnevnik.hr rekao je da ne pamti ovakav požar u Čakovcu. “Bio je velikih razmjera, zahtijevao je angažman puno vatrogasaca, opreme i tehnike i borili smo se jako s njime. Kako je izgledalo na početku, bojali smo se da neće stati tu gdje smo ga zaustavili, tu su brojne zgrade u blizini, tako da se zahvaljujem svim vatrogascima Čakovca i dobrovoljcima s područja grada i županije koji su odmah priskočili u pomoć”, rekao je Kanižaj.

Dodao je da su tražili da se uključi što veći broj vatrogasaca i vozila te cisterni za dopremu vode. “Taj požar se jako brzo proširio. Srećom nije bilo vjetra. Imamo štete i na vozilima, od temperature su se počeli taliti dijelovi vozila pa imamo štetu i na cisternama i vozilima. Vidite koja je to površina gdje je požar bio i što je sve izgorjelo, dakle sve se to jako brzo širilo”, istaknuo je.

Vatrogasni zapovjednik potvrdio je da su lakše ozlijeđena trojica vatrogasaca. Imali su, kaže, smetnje s dišnim sustavom. “To se saniralo, ali na sreću nitko nije završio u bolnici, nije bilo stradavanja i zbog toga sam jako sretan i ponosan”, zaključio je.

“U jednom trenutku to je izgledalo dosta dramatično, ali glavno je da su naši vatrogasci stavili požar pod kontrolu i nema opasnosti za taj dio grada i građane. U gašenju požara sudjelovalo je 70-ak vatrogasaca. Tijekom noći i sutrašnjeg dana organizirat će se dežurstva”, rekao je sinoć međimurski župan Matija Posavec za HRT.

Iz međimurske policije izvijestili su da će tijekom srijede biti obavljen očevid, nakon kojeg će objaviti i više informacija o požaru.

Komentiraj