HINA/ Mario STRMOTIÆ/ lsd

Veliki požar izbio na crnogorskoj obali

Veliki prostor na crnogorskoj obali od Bara pa sve do Petrovca na moru zahvatio je u srijedu požar, a osobito kritično bilo je u barskom naselju Šušanj i ljetovalištu Čanj.

Vatrogasne ekipe iz skoro svih crnogorskih gradova, te pripadnici vojske, policije i građani, uz djelovanje kanadera, od ranih jutarnjih sati borili su se sa vatrenom stihijom i obranili stotinjak kuća u naselju Šušanj, ali je u potpunosti izgorjela stari maslinik s više od 400 stabala.

“Požar koji je aktivan na području Šušnja i Čanja zahvatio je ogroman prostor i teško ga je ugasiti zbog nepristupačnog terena”, kazao je šef zaštite i spašavanja Bara, Velizar Čađenović, dodajući da je požar stavljen pod kontrolu kada su u pitanju naselja i kuće.

U jednom trenutku, kazao je Čađenović, “zatražena je zračna pomoć Hrvatske, ali su njihovi kanaderi bili zauzeti na gašenju požara u svojoj državi”.

Razlog izbijanja ovog ogromnog požara je skoro bizaran. Jedan  turista iz Poljske izgubio se dok je planinario u planini iznad Šušnja i da bi pozvao pomoć i odredio svoju lokaciju zapalio je vatru koju više nije mogao ugasiti. On je u srijedu uhićen, pod optužbom izazivanja opće opasnosti.

Prema riječima Čađenovića, trenutno su u gašenju požara angažirali tri zrakloplova direktorata za izvanredne situacije i pripadnici vatrogasnih službi iz svih crnogorskih općina.

Komentiraj